Alles begint
met melk

ook ons verhaal...

Alles begint bij melk. Ook ons verhaal

Een goed verhaal

Alles begint met melk

ALLES BEGINT MET MELK

Ook ons verhaal. In 1925, in een kleine fabriek achter in de tuin van Leen Menken, om precies te zijn. Daar draaide onze opa, Ad Menken, als jochie van acht de doppen op de melkflessen van zijn vader. Op zijn dertiende werd hij er op uitgestuurd om met de flessen langs de deuren te gaan in de regio van Oegstgeest.

Melkpionier

EEN MELKPIONIER IS GEBOREN

Zo wist Ad samen met zijn broers het melkimperium verder uit te breiden. En eind jaren ’90 stonden zij aan het roer van de grootste particuliere melkfabriek van Nederland. En rond die fabriek zijn wij opgegroeid, liggen onze roots en is onze liefde voor zuivel ontstaan.

Tegen de grote
jongens

Echte ambachtelijke zuivel

ECHT LEKKERE ZUIVEL

Daar stond (en staat!) Menken voor. Daarom hielden we vast aan onze eigen processen en gingen niet mee in de massaproductie van grote coöperaties. Die concurrentiestrijd hebben we een lange tijd gevoerd, maar uiteindelijk werd de fabriek in 1998 toch overgenomen door de ‘grote jongens’.

Tijd om mensen weer kennis te laten maken met écht lekkere zuivel..

MAAR DAT WAS NIET HET EINDE

Het Menken vlammetje is altijd in ons blijven branden. Dus toen we op een avond aan de keukentafel herinneringen ophaalden, wisten we dat het tijd was. Tijd om mensen weer kennis te laten maken met écht lekkere zuivel.

Menken melk, lekkere melk

Kwaliteit met
karakter

The new kids

THE NEW KIDS

Daarom blazen wij, ‘the new kids Menken’, het stof weer van het zuivelschap en herintroduceren de authentieke Menken-gedachten, maar dan in een nieuw jasje. Geen massaproduct, maar een boerenproduct dat wordt gewonnen en verwerkt op dezelfde plek. Vers en zonder toegevoegde nonsens!

Kwaliteit met karakter

KWALITEIT MET KARAKTER

Kiezen voor Menken is kiezen voor een kwalitatief, ambachtelijk en duurzaam product. Dat niet alleen lekker en vers is, maar ook fun om te hebben. Menken is meer dan zuivel. Menken verwelkomt je in de familie! We herintroduceren Menken met drie van onze lievelingsproducten: volle melk, karnemelk en vla.

PROEF DE SMAAK VOLLE MELK

BEST LEUK HIER,
OUT OF THE ZUIVEL-BOX

Opnieuw op de markt

OPNIEUW OP DE MARKT

Als kleinkinderen van Ad halen we onze inspiratie uit de lange historie van het familiebedrijf, maar zetten deze wel echt op onze eigen manier opnieuw in de markt. We denken hierbij graag ‘out of the zuivel-box’. Word lid van de familie, volg ons op social media en tap je eigen melk op een van onze open boerderijdagen.

Net even anders

NET EVEN ANDERS

Natuurlijk: melk is melk. En vla is vla. Maar dat betekent niet dat we moeten verbleken in het zuivelvak. Zo experimenteren en onderzoeken we samen met onze boer Ad veel op het gebied van zuivel: hoe optimaliseren we de smaakbeleving en hoe kunnen we het proces nog verder verduurzamen? En daar laten we je graag van meegenieten. Zo kom je ons onder andere tegen rond verschillende treinstations, waar we met onze melkfiets gratis samples uitdelen.

Bekijk hier waar we staan

Aanmelden voor de flessenpost

Welkom bij de familie! Je ontvangt nu:

 

Hoe vaak sturen we jou onze flessenpost?

Wij versturen onze nieuwsbrief 12 keer per jaar.

Afmelden?

Je kunt je op elk moment uitschrijven. Dat doe je door op de link voor afmelden te klikken onderaan de nieuwsbrief. No hard feelings 😉

Inschrijven is zo gedaan!

Vul je gegevens in en je ontvangt een bevestigingsmail. Tot later!