Barista

Barista melk

VERSE BARISTA MELK

De koeien worden op de boerderij gemolken en vervolgens 15 meter verderop wordt de melk direct verwerkt. Allemaal door Boer Ad zelf, op één boerderij. Hierdoor blijft de melk vers en puur, en dat proef je. Elke melk heeft een eigen karakter. Zo ook de melk van de koeien van Boer Ad. En deze verse melk match erg goed met koffie!

Van verse melk tot stevig schuim

VAN VERSE MELK TOT STEVIG SCHUIM

Door de seizoenen heen eten en bewegen de koeien anders. Hierdoor fluctueert de melk qua ingrediënten en daardoor ook qua smaak. Met Boer Ad hebben we onderzoek gedaan naar de verhoudingen die het beste werken met koffie: een verse melk met een vetgehalte van 4,2 gram en een eiwitgehalte van 3,6 gram. Goed voor de smaak en een langdurig en stevig microfoam.

Kwaliteit met karakter

KWALITEIT MET KARAKTER

De Verse Barista Melk is speciaal ontwikkeld voor de professional. De melk wordt door het hele jaar heen gelijkgetrokken zodat het juiste vet- en eiwitgehalte behouden blijft. De melk is niet overheersend en werkt goed op de achtergrond, waardoor de koffie de hoofdrol blijft spelen. Bij het verwarmen van de melk komen smaaktonen zoals rietsuiker en vanille vrij.

Holstein koe

HOLSTEIN KOE

De melk komt van de melkkoeien van het Holstein-Friesians ras. Deze zwart-witte bonte koe is inmiddels een belangrijk koeienras in Nederland vanwege de goede kwaliteit van de melkproductie. Boer Ad kent zijn koeien bij naam en geeft ze alle ruimte. Zo kunnen de dames binnen in de stal relaxen of lekker naar buiten de grote weide in.

Barista melk

Boederij en mineralen

BOERDERIJ EN MINERALEN

Menken Melk komt uit Molenaarsgraaf, gelegen in het Groene Hart in Zuid-Holland. Als zesde generatie boer weet Ad alles van zijn land. Het bevindt zich tussen de rivieren waardoor de bodem rijk is aan mineralen. De koeien grazen daarom veel soorten klaver en veel vers gras waarvan voornamelijk de verse puntjes die veel omega-3 bevatten. In de wintermaanden wordt er ook nog extra gespecialiseerd krachtvoer geserveerd.

Levering tot aan je deur

VOOR DE PROFESSIONAL: LEVERING TOT AAN JE DEUR

De Verse Barista Melk wordt twee keer in de week geproduceerd door Boer Ad. Op maandag en donderdag kunnen wij de melk tot aan je deur leveren met onze gekoelde melkbus. Omdat de melk verser dan vers is bedraagt de t.h.t. 12 dagen na de productie. Meerdere bestel- en levermomenten nodig? Dat kan ook!

Verse barista melk

Even bijschenken met Menken

EVEN BIJSCHENKEN MET MENKEN

Met onze jarenlange ervaring waarborgen we de kwaliteit maar blijven we ook vernieuwen: we experimenteren en onderzoeken alles op het gebied van zuivel. Bijvoorbeeld hoe optimaliseren we de smaakbeleving en hoe kunnen we het proces nog verder verduurzamen? Deze (koffie)kennis delen we graag. Zo kom je ons onder andere tegen bij verschillende groothandels en koffie events.

Bekijk hier waar we staan.

Zelf proeven

ZELF PROEVEN?

Onze melk maakt jouw koffie sterker. Ervaar het zelf en laat ons weten wat je vindt!

Klik hier

Vul hier je gegevens in en we nemen contact met
je op!

  Aanmelden voor de flessenpost

  Welkom bij de familie! Je ontvangt nu:

   

  Hoe vaak sturen we jou onze flessenpost?

  Wij versturen onze nieuwsbrief 12 keer per jaar.

  Afmelden?

  Je kunt je op elk moment uitschrijven. Dat doe je door op de link voor afmelden te klikken onderaan de nieuwsbrief. No hard feelings 😉

  Inschrijven is zo gedaan!

  Vul je gegevens in en je ontvangt een bevestigingsmail. Tot later!