DE MELKWEG

DE BOER, DE KOE EN DE DRINKER

Ontmoet boer Ad!

DE BOER

Ontmoet boer Ad! Als zesde generatie boer, weet Ad alles van zijn land, zijn koeien maar ook van het produceren van de lekkerste boerderijzuivel. Hij weet als geen ander wat het beste is voor zijn land en zijn koeien. Daarom werken wij graag met hem samen. Een eerlijke samenwerking waarin de boer wel de ruimte krijgt om op zijn manier de boerderij nog verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. En dat gaat samen met een eerlijke prijs.

 

Boer Ad en zijn vrouw Marjolein staan iedere ochtend om 07.00 uur op om zijn koeien te melken. Daarna huppelen de koeien lekker naar buiten als ze dat willen. De koeien van boer Ad zijn vrolijke, oude dames: ze zijn allemaal nakomelingen van de koeien uit zijn jeugd. Zijn koeien worden gemiddeld 6 jaar, dat is 2 jaar ouder dan de meeste koeien in Nederland. Dat maakt de band van boer Ad met zijn koeien extra bijzonder. Boer Ad is dus een trotse ‘vader’ van zijn familie koeien. Wil je dat met eigen ogen zien? Ontmoet boer Ad in Het Groene Hart, in Molenaarsgraaf op een van onze open boerderijdagen.

 

[embedyt]https://youtu.be/qbVUDu6OFms[/embedyt]

DE KOE

Alles begint met melk. Maar daarmee natuurlijk eigenlijk met onze koeien. Inmiddels is onze familie koeien uitgegroeid tot 125 koeien (aantal koeien in juni 2018). Wij geloven in verse boerderijzuivel van vrolijke koeien, daarom laten we ze het liefst zo vaak mogelijk naar buiten en controleren met regelmaat hun gezondheid, de stal en het voer. Gemiddeld lopen onze koeien 196 dagen per jaar buiten vrolijk rond. En dat levert een hoop gezelligheid op, zoals je in bovenstaand filmpje kunt zien. Waar staan onze koeien? Ze grazen op 60 hectare kruidenrijk grasland in het Groene Hart, in het dorpje Molenaarsgraaf.

Menkenmelk is voor elk

DE DRINKER

Menkenmelk is voor elk. Leef jij graag duurzaam en bewust, maar vind jij genieten en lol daarbij een belangrijke voorwaarde? Dan past Menken bij jou. En andersom.

 

Wil jij de melkweg van onze vrolijke koe tot jou als drinker in het echt zien? Dat kan! Kom naar een van onze open boerderijdagen.

Aanmelden voor de flessenpost

Welkom bij de familie! Je ontvangt nu:

 

Hoe vaak sturen we jou onze flessenpost?

Wij versturen onze nieuwsbrief 12 keer per jaar.

Afmelden?

Je kunt je op elk moment uitschrijven. Dat doe je door op de link voor afmelden te klikken onderaan de nieuwsbrief. No hard feelings 😉

Inschrijven is zo gedaan!

Vul je gegevens in en je ontvangt een bevestigingsmail. Tot later!